home | contact
corner
Sportrevalidatie

U raakt geblesseerd en u wilt weer kunnen sporten. Met sportrevalidatie bent u zo snel mogelijk weer op de been. Mogelijk volgt u een tijdelijk alternatief trainingsprogramma.

Voor wie is sportrevalidatie?
Als u overtraind of geblesseerd bent, kan een bezoek aan de fysiotherapeut nuttig zijn. Ook als u jarenlang niet actief heeft gesport en dit weer wilt oppakken, is het verstandig om dit onder goede begeleiding te doen. Soms verwijst de huisarts u door, maar u kunt ook op eigen initiatief langs komen voor een afspraak.

Wat houdt sportrevalidatie in?
Het is prettig om over uw klachten te praten met iemand die verstand heeft van bewegen. We starten met een gesprek en een lichamelijk onderzoek om de oorzaak van de blessure te achterhalen. Vervolgens maken we een toegespitst trainingsprogramma. Alles is erop gericht om de sporter weer op de best mogelijke manier te laten sporten en van de blessure af te helpen.

Tijdens een aantal behandelingen doet u oefeningen om van de klachten af te komen. U maakt daarbij gebruik van fitnessapparatuur en als het nodig is, krijgt u massage. Het is belangrijk om de oorzaak van uw blessure goed in beeld te krijgen. Misschien moet u iets veranderen in uw manier van bewegen en trainen, om zo herhaling te voorkomen.

Heeft u geen blessure maar wilt u onder begeleiding (weer) gaan sporten? Of heeft u plannen om een flinke inspanning te gaan leveren, zoals een marathon lopen? Ook dan is sportrevalidatie nuttig om met een optimaal trainingsprogramma te werken en daarmee blessures te voorkomen.

Zowel het onderzoek als de begeleiding vindt plaats in onze praktijk op locatie Wellness Center Zwartewater.

Wat is het doel van de behandeling?
Uiteindelijk wilt u zo snel mogelijk weer uw favoriete sport beoefenen, of voorkomen dat u een blessure ontwikkelt tijdens het sporten. Daar helpen wij u graag bij.

Vorm
Sportrevalidatie is een combinatie van individuele behandelingen en oefeningen. Daarnaast traint u in een ruimte waar ook andere patiënten en sporters bezig zijn.