home | contact
corner
Obesitas

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met obesitas. Als hun lichamelijke conditie beter is, zijn ze beter gewapend tegen de gevolgen van obesitas zoals slijtage, hart- en vaatziektes en suikerziekte.

Voor wie is het Obesitas Beweegprogramma?
Het Obesitas Beweegprogramma is voor mensen met overgewicht bij wie het BMI (de verhouding tussen lengte en gewicht) 30 of hoger is. Het beweegprogramma richt zich op het ontwikkelen van een gezonde (actieve) leefstijl; om die reden noemen we het ook wel een lifestyle programma.

Wat houdt het Obesitas Beweegprogramma in?
U krijgt een persoonlijk intakegesprek, een lichamelijk onderzoek en een aantal gezondheidstesten. Samen met u stellen we een trainingsprogramma op. Dit programma volgt u gedurende 6 maanden in een groep met andere mensen met obesitas. U bouwt conditie op en leert welke invloed bewegen heeft op uw overgewicht en de gevolgen van overgewicht. Tijdens en na afloop van het programma testen wij uw conditie en doen gezondheidstesten. We bespreken met u welke vorm van bewegen goed bij u past en u krijgt adviezen over bewegen in het dagelijks leven.

Wat is het doel van het Obesitas Beweegprogramma?
Met dit programma gaat u uw overgewicht te lijf. Als mensen met obesitas regelmatig bewegen, nemen het overgewicht en de gevolgen hiervan aantoonbaar af. U krijgt inzicht in uw lichamelijke belastbaarheid en veiligheid bij bewegen met obesitas. U krijgt weer plezier in bewegen en u krijgt meer vertrouwen in de kracht van uw lichaam.

Vorm
U traint in een groep van maximaal 5 personen in onze praktijk op locatie Wellness Center Zwartewater. U volgt een persoonlijk programma en krijgt individuele begeleiding en tips.