home | contact
corner
Fysiotherapie voor ouderen

Wie ouder wordt, merkt dat bewegen niet altijd vanzelfsprekend gaat. U kunt problemen krijgen met uw gewrichten of uw balans. Om fit te worden en te blijven, is de ondersteuning van een fysiotherapeut een goed hulpmiddel.

Voor wie is Fysiotherapie voor ouderen?
Wij bieden deze therapie aan voor mensen met typische ouderdomsklachten zoals artrose, reuma, osteoporose, maar ook beperkingen ten gevolge van de ziekte van Parkinson, een hersenbloeding of de ziekte van Alzheimer. Hierbij kan het ook gaan om mensen met combinaties van verschillende ouderdomsklachten.

Wat houdt Fysiotherapie voor ouderen in?
Bij onze begeleiding gebruiken we onze specialistische kennis over oudere patiënten en de veel voorkomende ziektebeelden bij ouderen. U doet vooral oefentherapie om bewegingsklachten in het dagelijks leven te verminderen, of om verdere achteruitgang te voorkomen. Wij adviseren u over eventuele hulpmiddelen of aanpassingen in uw leefomgeving en begeleiden gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

Wat is het doel van Fysiotherapie voor ouderen?
Het doel is om ondanks uw ouderdomsklachten maximaal te blijven bewegen. Te weinig beweging versterkt de achteruitgang. Wij houden u zoveel mogelijk in beweging en geven u oefeningen om hier zelf aan te werken. Daarbij is het ook belangrijk dat u leert omgaan met uw beperkingen. Een ouder lichaam kan nu eenmaal niet meer wat een twintigjarig lichaam kan.

Vorm
Fysiotherapie voor ouderen is altijd persoonlijk en meestal individueel. Soms traint u in groepen of tweetallen, dat kan zeer stimulerend werken.