home | contact
corner
Diabetes

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor patiënten met diabetes. Als hun lichamelijke conditie beter is, zijn ze beter gewapend tegen de gevolgen van suikerziekte.

Voor wie is het Diabetes Beweegprogramma?
Het Diabetes Beweegprogramma is voor patiënten met diabetes mellitus type 2 (ouderdomsdiabetes). Het programma richt zich op het ontwikkelen van een gezonde (actieve) leefstijl; om die reden noemen we het ook wel een lifestyle programma.

Wat houdt het Diabetes Beweegprogramma in?
U krijgt een persoonlijk intakegesprek, een lichamelijk onderzoek en een aantal gezondheidstesten. Samen met u stellen we een trainingsprogramma op. Dit programma volgt u gedurende 6 maanden in een groep met andere diabetespatiënten. U bouwt conditie op en leert welke invloed bewegen heeft op uw glucosewaarden. Tijdens en na afloop van het programma testen we uw conditie en doen we gezondheidstesten. We bespreken met u welke vorm van bewegen goed bij u past en u krijgt adviezen over bewegen in het dagelijks leven.

Wat is het doel van het Diabetes Beweegprogramma?
Met deze training gaat u de mogelijke gevolgen van diabetes mellitus type 2 (zoals o.a. hart- en vaatziekten) te lijf. U krijgt inzicht in uw lichamelijke belastbaarheid en veiligheid bij bewegen met diabetes. U krijgt weer plezier in bewegen en u krijgt meer vertrouwen in de kracht van uw lichaam. Als patiënten met diabetes mellitus type 2 regelmatig bewegen, nemen de klachten als gevolg van diabetes aantoonbaar af.

Vorm
U traint in een groep van maximaal vijf patiënten in onze praktijk op locatie Wellness Center Zwartewater. U volgt een persoonlijk programma en krijgt individuele begeleiding en tips.