home | contact
corner
Algemene fysiotherapie

Bewegen, dat kun je, zonder problemen. Maar voor veel mensen is het niet zo vanzelfsprekend. Dat merkt u als u zich blesseert of ongelukkig terecht komt. Of zomaar ergens last van krijgt, als u lang in dezelfde houding werkt of niet genoeg rust neemt. Als u belemmerd wordt in uw dagelijkse bewegingen, is er gelukkig veel mogelijk om dat te verhelpen.

Voor wie is algemene fysiotherapie?
Als bewegen voor u een probleem is, om wat voor reden dan ook, dan kunt u ons bellen voor advies en behandeling. We bekijken of fysiotherapie de oplossing is en stellen een behandelprogramma samen.

Wat houdt het in?
U komt eerst bij ons op gesprek, vaak na doorverwijzing van de huisarts. We maken kennis en nemen de tijd om vast te stellen wat het probleem is, door u te onderzoeken en vragen te stellen. In sommige gevallen passen wij echografie toe als onderdeel van het onderzoek.

We maken vervolgens een behandelplan. Dat is altijd maatwerk, want iedere patiënt is anders en ieder lichaam reageert anders. Uiteraard volgen we de richtlijnen van de landelijke organisatie KNGF. Misschien is uw klacht zo specifiek dat u een specialistische behandeling nodig heeft.

U komt regelmatig langs voor controles en behandelingen, die ongeveer een half uur duren. Het hangt helemaal van de klachten af wat we dan precies doen. Dat kunnen oefeningen zijn, massage, of training op onze speciale bewegingsapparatuur. De momenten bij De Meente zijn vaak maar een deel van de behandeling. U krijgt ook oefeningen of opdrachten om thuis te doen.

Wat is het doel van de behandeling?
Het einddoel van uw behandeling is afhankelijk van het type klacht. Het doel kan zijn: pijnvrij bewegen. Een doel kan ook zijn: op de juiste manier leren omgaan met beperkingen. Tijdens de behandeling stellen we vast hoe fysiotherapie daarbij kan helpen. Het precieze doel hangt natuurlijk helemaal af van uw eigen situatie.

Vorm
Ieder programma is persoonlijk voor u samengesteld. De uitvoering is individueel, voor sommige klachten zijn er oefengroepen. Patiënten met een vergelijkbare klacht volgen ook weleens een oefensessie met twee of drie personen.